Stefanie De Hertogh van Juno - Binnenkijken bij bedrijven #29

Juno: De hotspot voor duurzame kinderkleding!

Met een "passion for preloved" startte Stefanie De Hertogh in 2020 haar eigen webshop voor tweedehands kinderkleding. Door te kiezen voor duurzame merken is Juno the place to be voor ouders, grootouders, meters, peters, tantes en nonkels die hun oogappel(s) in een leuke outfit willen zien en ook nog eens een warm hart voor onze planeet hebben. De visie van Stefanie werd in 2022 dan ook beloond met een Webhero Award in de categorie Starter van het jaar en een finaleplaats op de Sustainable Family Awards in de categorie tweedehandswinkel.

Kijk zelf even binnen bij Juno via Webhero TV of lees onderaan verder.

Wat deed Stefanie voor Juno en waarom de switch?

Stefanie, een voormalige HR-manager, werd geïnspireerd door de geboorte van haar dochtertje Juliette. Ze werd geraakt door de pracht en kwaliteit van kinderkleding, zelfs na slechts één keer dragen. In plaats van deze pareltjes te verstoppen in dozen, besloot Stefanie ze een tweede leven te geven. Zo ontstond Juno, de webshop die hippe kids van nul tot 12 jaar voorziet van duurzame kleding.

Waar ligt de focus bij Juno?

Bij Juno draait alles om duurzaamheid. Stefanie zet zich in voor de circulaire economie door enkel duurzame merken in te kopen. Deze merken krijgen een tweede of zelfs derde leven bij Juno, waardoor er een enorme vermindering is van consumptie en productie. Het resultaat? Een webshop vol unieke kledingstukken die jouw kleintjes laten stralen én bijdragen aan een groenere wereld.

Worden de foto's professioneel gemaakt?

Om klanten een transparante en betoverende winkelervaring te bieden, koos Stefanie er in eerste instantie voor om professionele foto's van de kledingstukken te laten maken. Echter, met veel toewijding en aandacht voor detail heeft ze nu haar eigen fotostudio thuis gebouwd en maakt ze zelf de professionele foto's. Op deze manier krijgen klanten een duidelijk beeld van de items die ze op de webshop kopen. De foto's dragen bij aan een plezierige en duurzame winkelervaring.

Juno Concept.

Instagram versus TikTok

Stefanie geeft toe dat Instagram haar favoriete kanaal is, maar ze heeft onlangs ook een account op TikTok aangemaakt. Hoewel ze momenteel nog vooral als toeschouwer actief is op TikTok, sluit ze niet uit dat ze binnenkort zelf leuke content zal gaan delen. Het gebruik van sociale media is essentieel voor Stefanie's onderneming, omdat het haar in staat stelt een springlevende webshop te creëren en een breder publiek te bereiken. Dankzij haar actieve aanwezigheid op sociale media kan ze Juno promoten, klanten aantrekken en haar passie voor duurzaamheid delen met een groeiende gemeenschap.

Juno via Instagram: @juno.concept
Juno via TikTok: @juno.concept

Een ondernemerstip van Stefanie

Stefanie deelt graag haar gouden ondernemerstip: gebruik een handig platform om je social media-berichten in te plannen. Tijd is kostbaar en door een planningstool te gebruiken, kan ze efficiënter werken en haar Instagram, Facebook en andere kanalen consistent bijhouden.

Webhero tip: 

Er zijn verschillende goede platformen beschikbaar om sociale media-activiteiten te plannen. Drie populaire opties zijn: HootsuiteBuffer en Later.


Webhero Award Starter van het jaar

De kers op de taart voor Stefanie is de Webhero Award, uitgereikt als erkenning voor haar prachtige initiatief en doorzettingsvermogen. Met trots ontvangt ze de titel 'Starter van het jaar'. In 2020 begon haar avontuur met Juno, en nu wordt ze beloond voor haar inzet en haar positieve impact op de wereld van duurzame mode. Het is een bevestiging dat haar werk wordt gewaardeerd en inspireert haar om nog meer te bereiken.

Meer ondernemersverhalen

Sportcentrum Grand Slam Tienen.

Webhero TV

In de reeks "Binnenkijken bij bedrijven" nemen we je elke dinsdag mee naar een andere ondernemer uit de Webhero community. Maak kennis met het gezicht achter het bedrijf en neem een kijkje achter de schermen van onze lokale ondernemingen.Ik zoek een professionele webbouwer

Net zo’n mooie website of webshop laten bouwen?

Een Webhero neemt snel contact met je op!
Een Webhero neemt snel contact met je op!