Martin Niemiec van ICM Belgium - Ondernemersverhalen #6

Webhero TV - Ondernemersverhalen

Wat is Webhero TV? Binnen de reeks "Ondernemersverhalen" nemen we je elke dinsdag mee naar een andere ondernemer uit de Webhero community. Ontdek inspirerende verhalen en leer lokale ondernemers zoals Martin Niemiec van ICM Belgium kennen. Op minder dan een jaar tijd optimaliseerde hij tweeduizend (!) SEO pagina's voor zijn schoonmaakbedrijf ICM Belgium. Intussen heeft hij meer dan 75 poetshulpen in dienst én is hij klaar om de Nederlandse markt te veroveren met ICM Nederland. Veel succes Martin, je enthousiasme is aanstekelijk!

Martin Niemiec, Webhero TV, Ondernemersverhalen

Onze film crew bezocht Martin Niemiec  op locatie bij ICM Belgium. Neem een kijkje binnen zijn schoonmaakbedrijf, ontdek hoe Martin in de schoonmaakindustrie rolde en welke tip hij meegeeft aan andere ondernemers. Geen tijd? We schreven alvast enkele highlights van het interview voor je uit.

Wie is Martin Niemiec?

Ontmoet Martin Niemiec werd in 2021 bekroond tot SEO Hero van het Jaar. Met zijn professioneel schoonmaakbedrijf ICM Belgium scoort hij namelijk enorm goed online. Zo heeft hij met behulp van onze SEO-tool al meer dan 2.000 geoptimaliseerde webpagina's gepubliceerd! Watch out Google want het optimaliseren van organisch zoekverkeer voor dit snel, stipt en flexibel bedrijf is duidelijk kinderspel. Ondertussen wilt hij ook uitbreiden in Nederland en hiervoor 10 à 15.000 SEO pagina's aanmaken. 

Van ijshockeyer naar schoonmaakbedrijf eigenaar.

"Ik ben altijd van klein af aan opgevoed om alles proper te houden. Mijn ouders zijn altijd zeer netjes geweest, nu nog steeds uiteraard (lacht). Maar dat is denk ik uiteindelijk gewoon gegroeid tot een passie, die ik dan weer heb omgezet tot ondernemerschap. Ik had een emmer en doekjes, kon vloeren kuisen en dweilen. Ik heb echt op een bepaald moment gezegd "we gaan er nu aan beginnen". Nu heb ik ondertussen 50 à 78 mensen op de baan. Als ondernemer heb ik ook echt een bepaalde missie met mijn bedrijf. Over de jaren heen heb ik gezien waar mensen nood aan hebben of waarover ze ontevreden zijn bij anderen. Met ICM Belgium proberen we echt de beste te zijn in het vak."

SEO Hero van het Jaar

"We zijn tijdens de lockdown begonnen met het gebruiken van de SEO-tool. We hebben toen vooral pagina's aangemaakt om in te spelen op de zoekwoorden "ontsmettingen", "desinfecties" en dergelijke. Heel eerlijk heeft ons dit niet veel meer opgebracht. We hebben wel verder gebouwd op andere zoekwoorden als "schoonmaak kantoren" of "schoonmaak onderhoud kantoren" die ons ondertussen 2.000 webpagina's hebben opgeleverd. Voor ons bedrijf in Nederland zijn we van plan zo'n 10 à 15.000 pagina's aan te maken."

Martin zijn tip aan andere (toekomstige) ondernemers?

"Blijven gaan. Ook als het blijkt dat het niet meer gaat, gewoon blijven gaan en doen wat nodig is. Daarnaast ook echt achter jouw visie en missie staan."

Quick Questions

Webhero klant sinds? Februari 2020.

Missie? Klanten ontzorgen op een transparante, vooruitstrevende en betoverende manier.

Favoriete quote? Ik zeg altijd dat de mensen geen motivatie nodig hebben. Het enige wat ontbreekt bij mensen is de integriteit.

Lievelingseten? Ik ben al tevreden met vis, bloemkool, broccoli en quinoa. 

Droombestemming? Dubai.

Bingewatching tijdens de lockdown? "La casa de papel". 

Ik kijk op naar: Arnold Schwarzenegger.

Weinig mensen weten: Dat ik een ijshockeyer ben geweest. Dus ik speel hier en daar af en toe amateuristisch ijshockey.


Meer Webhero TV

Martin Niemiec, Webhero TV, OndernemersverhalenIk zoek een professionele webbouwer

Net zo’n mooie website of webshop laten bouwen?

Een Webhero neemt snel contact met je op!
Een Webhero neemt snel contact met je op!