Marieke Vrancken van Studio Me - Ondernemersverhalen #12

Ondernemersverhalen - Marieke Vrancken

Na een loopbaan als Talent Manager en Visual Merchandiser startte Marieke Vrancken in 2018 haar eigen zaak Studio Me. Daar komen al haar passies samen: beauty, voeding en gezondheid in al haar facetten. Het concept bleek een groot succes, want op minder dan drie jaar tijd kwam er een pop-up store én verhuisde ze naar een nieuwe locatie in het hartje van Mechelen. Een straffe madam met een straffe visie, die het leven als onderneemster perfect weet te combineren met het leven als vrouw en mama van drie kids. Bekijk het interview via YouTube of lees hier alvast enkele highlights.

Marieke Vrancken van Studio Me, Webhero TV, Ondernemersverhalen.

"Ik wilde iets doen voor mezelf en mijn passies samenbundelen."

Voor Marieke Vrancken de ondernemende wereld indook kon je haar vinden binnen de chemie sector of een groot Belgisch fashion bedrijf.  Na heel wat HR-en management taken, visual merchandising enzoverder besloot ze haar eigen ding te doen. "En dan dacht ik "oké, ik ga iets voor mezelf doen, en al mijn passies samenbundelen in Studio Me."  Een plek waar een gezonde levensstijl, schoonheid- en verzorgingsproducten hand in hand gaan.

Wat houdt een gezonde levensstijl in?

"Dat is inderdaad heel breed. Dat gaat van mensen die een dieet of detox willen doen of mensen die op zoek zijn naar een gezond product voor hun huid of haar. Babyverzorging ..." En een gezonde levensstijl begint bij de zoektocht van de juiste producten. Zo botste Marieke een aantal jaar geleden op het Belgisch merk Rainpharma toen haar dochter last had van  allergische reacties. "En dat kon zij heel goed verdragen, en zo ben ik ook aan denken geslagen van hoe ik een concept kon aanbieden waar ik iedereen mee zou kunnen helpen.Niet veel later werd Studio Me geboren waar iedereen kan proeven van natuurlijke wonderen, waaronder onze co-founder Jo Deferm. Marieke gaf hem namelijk persoonlijk advies over zijn huidige levensstijl!

 Waar ligt de focus van Studio Me binnen de marketing?

"Die ligt vooral op het Instagrammende publiek." Zo focust Marieke zich vooral op jonge twintigers tot veertigers. Samen met marketing e-mails en het volgen van trends probeert ze hen te bereiken en informeren over Studio Me. Zoals onder andere haar welbekende Instagram Livestreams waar ze haar volgers producten toelicht of  haar partners hun expertise laat delen. Hoeveel kijkers ze gemiddeld haalt? "Dat kan gaan van een paar honderd tot een paar duizend die uiteindelijk allemaal die filmpjes bekijken, want dat kan herbekeken worden." Bovendien volgt Studio Me de laatste trends op zoals het maken en delen van Instagram reels. " We dansen dan een beetje met wat producten (lacht)." Wij zijn alvast fan!

Meer Webhero TV

Marieke Vrancken van Studio Me, Webhero TV, Ondernemersverhalen.

Webhero TV

Binnen de reeks "Ondernemersverhalen" nemen we je elke dinsdag mee naar een andere ondernemer uit de Webhero community. Ontdek inspirerende verhalen en leer lokale ondernemers kennen.Ik zoek een professionele webbouwer

Net zo’n mooie website of webshop laten bouwen?

Een Webhero neemt snel contact met je op!
Een Webhero neemt snel contact met je op!