Miel Vanhaverbeke van IPitup - Ondernemersverhalen #16

Ondernemersverhalen - Miel Vanhaverbeke

Vier jaar geleden hadden Maarten Thysen en Miel Vanhaverbeke een aha-moment. De twee L.O. leerkrachten waren in een park, maar in plaats van te bewegen, zaten ze met hun smartphone op een bank. Wat als diezelfde bank nu eens zou uitnodigen tot beweging? Enter IPitup en de beweegbank, die mensen moet aanzetten om op een laagdrempelige manier te bewegen in de gezonde buitenlucht. Intussen staan er honderden beweegbanken in België en het buitenland, een waanzinnig succes voor een 100% Belgisch en duurzaam bedrijf. Bekijk het interview via YouTube of lees hier alvast enkele highlights.

Miel Vanhaverbeke van Ipitup. Ondernemersverhalen bij Webhero TV.

Iedereen in beweging!

Op een dag zaten Maarten Thysen en Miel Vanhaverbeke samen op een bank, kijkend naar hun spelende kinderen. Al is zaten misschien het verkeerde woord. "We hingen eigenlijk onderuit op die bank" vertelt Miel. "We hadden zoiets van dat kan niet, dat klopt hier niet, dat wij hier hangen eigenlijk. Ze zeggen wel eens: zitten is het nieuwe roken." Op zoek naar ideeën om mensen laagdrempelig in beweging te krijgen, werd de alles-in-één-beweegbank geboren. Het toestel moet mensen nieuwsgierig maken, aanzetten tot beweging, maar ook mensen samenbrengen. "Tijdens covid-19 hebben mensen ook wel beseft dat buiten en beweging belangrijk is. De publieke ruimte is gigantisch opgewaardeerd." Ondertussen kan je hun realisaties niet alleen in België, maar ook in o.a Nederland, Denemarken, Duitsland en Zwitserland uitproberen. 

"Een 100% Belgisch product"

Waar Maarten Thysen en Miel Vanhaverbeke het meeste fier op zijn? Dat hun alles-in-één-toestel een 100% Belgisch product is. Zo komen bijvoorbeeld de stalen onderdelen van de beweegbank uit drie verschillende plaatsen in Limburg. "De koorden laten we zelf maken, de bestickering ... Alles is Belgisch of Benelux en worden hier in het magazijn samengebracht" zegt Miel. Enkel het hout van de banken is een ander verhaal. Die komen wél buiten de Europese Unie, maar bevatten het FSC label waardoor het product duurzaam blijft. 

Hoeveel oefeningen kan je uitvoeren per beweegbank?

Dankzij de infopanelen aan de beweegbanken kan je verschillende oefeningen uitvoeren. Denk aan: pompen, lunges, dips enzoverder zowel  op makkelijk als moeilijk niveau. Wie zin heeft in meer kan via hun beweeg-app een individueel programma downloaden of via hun YouTube kanaal nog meer oefeningen terugvinden. In totaal kan je er maar liefst 250 oefeningen op uitvoeren! "Eigenlijk voor elk wat wils om op een eigen manier aan de slag te kunnen" vertelt Miel.  Daar ben je wel even mee zoet denken we dan. Graag het zelf eens uitproberen? Neem dan zeker eens een kijkje tussen hun workshops.

Meer Webhero TV

Miel Vanhaverbeke van Ipitup. Ondernemersverhalen bij Webhero TV.

Webhero TV

Binnen de reeks "Ondernemersverhalen" nemen we je elke dinsdag mee naar een andere ondernemer uit de Webhero community. Ontdek inspirerende verhalen en leer lokale ondernemers kennen.Ik zoek een professionele webbouwer

Net zo’n mooie website of webshop laten bouwen?

Een Webhero neemt snel contact met je op!
Een Webhero neemt snel contact met je op!