Hoe je Teamleader CRM koppelen aan je Webhero website?

Meer weten over de Teamleader en Webhero mogelijkheden? Lees hier de inleiding.

Als je inlogt in je Teamleader account vind je in het linkermenu onderaan Instellingen en daaronder Integrations > Verouderde API keys & webhooks weergeven > Toon API-sleutels. Daar vind je 2 codes de je nodig hebt voor de koppeling met jouw website:

  • Je API groep
  • Je API sleutel

Teamleader API groep, website laten maken,  Webhero

Idealiter open je een tweede tabblad in je browser waar je inlogt op jouw Webhero website. Onder "Instellingen" klik je op "Integraties". Daar vind je Teamleader Web2Lead waar je de API groep en API sleutel kan invullen.

Teamleader instellingen, website laten maken,  Webhero

Zijn de codes ingevuld? Klik dan op ‘opslaan’ en vanaf dan kan je specifieke velden van je formulieren gaan koppelen met Teamleader. Nog nooit een formulier gemaakt? Kies dan eerst voor het paginatype ‘events’. Van zodra je een event hebt aangemaakt, kan je de verschillende vragen toevoegen. Het antwoordveld van die vragen kan je dan weer koppelen met dezelfde velden van je Teamleader CRM.

Teamleader instelling vraag wijzigen, website laten maken,  Webhero

Om een veld te koppelen, moeten ze natuurlijk ook bestaan in je CRM. Vandaag kan je volgende velden koppelen: Voornaam, naam, e-mailadres, GSM, straat, huisnummer, postcode, stad, telefoonnummer en website.

Teamleader formulier vraag overzicht, website laten maken,  Webhero

Als je al deze vragen stelt, dan ziet het formulier op je website er zo uit. Je kan zelf kiezen of het veld verplicht in te vullen is of niet. Indien wel verschijnt er een sterretje. Aangezien je gegevens opslaat, moet je vanaf nu rekening houden met de GDPR wetgeving. Daarom voorziet Webhero bij formulieren een verplicht vinkje. De tekst die erbij hoort, kan je uiteraard aanpassen naargelang jouw plannen met de data van je bezoekers. 

Voorbeeld formulier, website laten maken,  Webhero

Eenmaal een persoon het formulier invult, gebeuren er 2 dingen:

1. De gegevens worden opgeslagen in je Webhero beheersysteem. Handig om een makkelijk overzicht te bewaren en eventueel een excel download te doen.

Overzicht formulier in admin, website laten maken,  Webhero

2. De data wordt doorgestuurd naar jouw CRM. Nu kan je in Teamleader heel makkelijk deals aanmaken of facturen sturen zonder dat je al die gegevens opnieuw moet overtypen. Op die manier win je tijd en loop je niet het risico om schrijffouten te maken. 

Teamleader voorbeeld, website laten maken,  Webhero

HELP!

Lukt het je niet om jouw account te koppelen aan je Webhero website? Aarzel dan niet om ons te contacteren via 016/661432 of support@webhero.be. Wij loodsen je met veel plezier stap voor stap doorheen het proces.

Lees ook:Ik zoek een professionele webbouwer

Net zo’n mooie website of webshop laten bouwen?

Een Webhero neemt snel contact met je op!
Een Webhero neemt snel contact met je op!