Het AMP 3-stappenplan voor Webhero klanten

Wil jij een super-snelle website die meer trafiek en leads genereert? Bestaat jouw website uit verschillende contentpagina’s met hier en daar een foto? Beheer je een blog?

Ok, blijf dan zeker lezen. Als digitale held voor ondernemers en KMO’s houdt Webhero voortdurend de vinger aan de pols voor slimme online innovaties die jouw website een flinke SEO boost geven. AMP is hier eentje van!  

Lees ook: GDPR Handleiding voor Webhero websites

Bliksemsnel mobiel surfen met AMP

De missie van Google is om haar gebruikers een bliksemsnelle online service en beleving te geven. Daarom hechten zoekmachines veel waarde aan snelheid en is het zelfs zo dat AMP geoptimaliseerde websites voorrang krijgen in Google. Want, als een website niet binnen de 3 seconden opent, haakt 40% van de internetgebruikers meteen af. Wil jij meer weten over de voor- en nadelen van AMP? Lees hier onze blog over AMP.

Wat verandert er? De content op je AMP pagina blijft hetzelfde, maar de styling wordt sterk vereenvoudigd. De desktop versie ziet er exact hetzelfde uit met je logo, menubalk en grote foto’s, maar je mobiele versie is een ‘gestripte’ variant. Een compact menu, geen animaties en enkel focus op datgene wat de website functioneel en gebruiksvriendelijk maakt. Voor de duidelijkheid, de desktop versie blijft uiteraard parallel bestaan. Je herkent een AMP pagina in Google aan de bliksemschicht.

Aangezien 59% van de bezoeken van onze websites afkomstig is van mobiele toestellen, wil Webhero hier het verschil maken. Want wij geloven dat jouw website beter zal scoren en dat jouw business op die manier kan groeien. Bovendien is het volledig gratis voor al onze klanten!

Achter de schermen hebben onze helden hard gewerkt om alle Webhero websites om te vormen naar AMP. Vind jij een snelle laadtijd interessant voor je webshop of site? Volg dan hier het AMP 3-stappenplan. Het wijst zichzelf uit, beloofd!

E-book: Hoe kies ik het juiste webbureau?Hoe vorm ik mijn Webhero site om naar AMP?

STAP 1 | Activeer AMP in je beheermodule

Klik op het tandwiel-icoontje rechtsboven. Ga naar voorkeuren. Onderaan zie je de knop “AMP”. Check? Je krijgt meteen de keuze of je in één keer alle pagina’s beschikbaar wilt stellen in AMP. Dat mag, maar hoeft niet. Je kan bijvoorbeeld kiezen om enkel je blogpagina’s om te vormen. Vanaf nu zie je een extra kolom “AMP” in het paginaoverzicht.

Activeer AMP in je beheermodule , website laten maken,  Webhero

STAP 2 | Een extra kolom ‘AMP’ in je paginaoverzicht

Als er een uitroepteken verschijnt, dan bevat je pagina onderdelen die niet of nog niet ondersteund worden door AMP. Bijvoorbeeld formulieren met een code, uploader of datumveld kan je niet omschakelen naar AMP. Ook bij landingspagina’s en menupagina's raden we af om AMP te gebruiken. Tekstpagina’s, referenties of blogpagina’s met veel tekst zijn ideaal.

Een extra kolom ‘AMP’ in je paginaoverzicht , website laten maken,  Webhero

STAP 3 | Test de AMP pagina

Voor je de pagina’s gaat publiceren, doe je een finale check. Het kan zijn dat externe tools zoals YouTube video's of Spotify afspeellijsten die je geïntegreerd hebt in Webhero niet werken in AMP. In dat geval raden we af om de AMP versie te gebruiken.  

Ontwikkelingen

Aangezien AMP nog relatief nieuw is, zullen nog enkele updates volgen. Er is bijvoorbeeld sprake dat AMP in de toekomst ook effect zal hebben op de zoekresultaten van je desktop versie. Als digitale held van ondernemers en KMO’s volgen we de ontwikkelingen op de voet op en houden we jullie zeker op de hoogte!

Zit je toch nog met vragen over AMP? Lees onze informatieve blog of neem contact op met Webhero. Wij maken graag tijd voor u!

Lees ook: Wat je moet weten over het Google algoritmeIk zoek een professionele webbouwer

Net zo’n mooie website of webshop laten bouwen?

Een Webhero neemt snel contact met je op!
Een Webhero neemt snel contact met je op!