Een warm hart voor Senegal - Goede doelen #2

Webhero TV - Goede doelen

Het verhaal van "Een warm hart voor Senegal" start in 2008, wanneer ondernemerskoppel Myriam Laporte en Rudy Janssens terugkeren van een vakantie in Senegal. Hun doelstelling? De bevolking in de regio van Mbour ondersteunen op het vlak van onderwijs, gezondheid, hygiëne en sport. Intussen is de kerngroep versterkt door Lieve Theunissen en Luc Van Audenhove en samen met een tiental vrijwilligers reizen ze ieder jaar af naar Senegal om ter plekke een handje toe te steken.

In april 2019 vond de eerste steenlegging van "Project 2023" plaats: een volwaardige school met zes klaslokalen, een lerarenverblijf, sanitair, omheining en beplanting voor de schaduw. Wil je dit fantastische project steunen? Neem dan zeker een kijkje op de webshop van "Een warm hart voor Senegal".

Warm hart voor Senegal, Webhero TV, Goede doelen.

Onze  film crew interviewde Myriam Laporte en Luc Van Audenhove van "Een warm hart voor Senegal". We schreven alvast enkele highlights van het interview voor je uit.  Ontdek hoe deze non-profit organisatie opstartte, over hun inspirerend "Project 2023" en meer.

"We kwamen terug van vakantie en het liet ons niet los"

Myriam Laporte en Rudy Janssens gingen op vakantie in Senegal, maar kwamen terug met een knaagend gevoel. De nood om te helpen. "We hebben zoveel gezien en we hadden zoiets van hier moeten we iets extra kunnen doen" vertelt Myriam. Even later startte ze samen "Een warm hart voor Senegal op" in 2008 en nog geen vijf jaar erna voegde Lieve Theunissen en Luc Van Audenhove zich toe aan de kerngroep en werd de VZW geboren in 2019. "Klein begonnen en nu uitgegroeid tot een volwaardig VZW". Tot nu telt de non-profit organisatie ongeveer dertien vrijwilligers die samen, met steun van anderen, werken aan een betere toekomst voor Senegal. 

Wie is Een warm hart voor Senegal?

Als VZW verzamelen ze fondsen via verschillende activiteiten. Van een pannenkoekendag of quiz tot de verkoop van wijn en steunkaarten. "We willen graag de levenskwaliteit van vrouwen en kinderen  verbeteren in Senegal, in de regio van Bour" zegt Luc. Zo willen ze het onderwijs, de gezondheid en hygiëne verbeteren, maar ook activiteiten organiseren op vlak van sport. Jaarlijks worden er hulpgoederen vervoerd naar Senegal. Denk aan muskietennetten, rijst, kledij, sport- en medisch materiaal. De verdeling van deze goederen gebeurt persoonlijk in diverse brousse-dorpen, scholen en sportverenigingen. "Door de corona crisis is de inzameling allemaal wat magerder uitgevallen" gaat hij verder. Gelukkig heeft de non-profit organisatie wel steun gehad van hun sponsors en zich nog steeds kunnen focussen op hun extern project.

Wat is Project 2023?

Onderwijs is de toekomst van de kinderen. In Senegal - waar heel wat jongeren niet kunnen lezen of schrijven - is dit niet anders. "Het ministerie van onderwijs in Senegal heeft het zodanig georganiseerd dat een dorp zelf verantwoordelijk is voor de bouw van scholen en voor de infrastructuur. Pas wanneer een school klaar is worden leerkrachten betaald" vertelt Luc. "Een dorp heeft dan wel de know-how van hoe een school te bouwen, maar niet de middelen" gaat hij verder. In de wijk "Sindine" van de nederzetting "Godaguene" (gemeente Sandiara, arrondissement Séssène, department M'bour, regio Thiès) is er een grote behoefte aan een nieuwe school. Hier wilt de VZW graag de school verder uitbouwen tot een volwaardig gebouw met zes klaslokalen, lerarenverblijf, meubilair, sanitaire blok, een omheining en beplanting voor de schaduw. Het totale bedrag voor deze droom?  €60.000 euro. Dit goede doel kan dus zeker alle hulp gebruiken. Steun hen met: 

Meer Webhero TV

Warm hart voor Senegal, Webhero TV, Goede doelen.Ik zoek een professionele webbouwer

Net zo’n mooie website of webshop laten bouwen?

Een Webhero neemt snel contact met je op!
Een Webhero neemt snel contact met je op!