Dieter Vyvey van Vyvín - Ondernemersverhalen #23

Ondernemersverhalen - Dieter Vyvey van Vyvín

Succesvol fotograaf, oprichter van Club Royale Afterwork in Leuven en nu dus ook wijnhandelaar. Dieter Vyvey gebruikte de pandemie om zijn droom waar te maken: een eigen wijnwinkel. Vyvín is op minder dan twee jaar tijd uitgegroeid van een webshop naar een heuse Wine Store & Bar met meer dan 1.200 verschillende wijnen van over de hele wereld en in alle prijscategorieën. Maak kennis met Dieter en laat je inspireren door zijn passie voor wijnen én ondernemen. Bekijk het interview via YouTube of lees hier alvast enkele highlights.

Ondernemersverhalen Webhero TV. Dieter Vyvey van Vyvín.

Ik zei tegen mijn vrouw: "Het is het moment"

Het is geen geheim dat de event sector enorm lijd onder de coronacrisis, maar ze zeggen ook wel eens "wanneer een deur sluit, opent er een nieuwe". Na meer dan 10 jaar ervaring in de event sector en heel wat reizen achter de boeg begon Dieter Vyvey iets nieuws. Dankzij zijn grote passie voor wijn en corona als extra duwtje in de rug startte hij zijn eigen online wijnwinkel, Vyvín. Na het opzetten van zijn Webhero webshop vlogen de wijnflessen het winkelmandje in. Al snel opende hij een prachtige fysieke winkel te Attenrode-Wever waar mensen zijn wijncollectie kunnen bewonderen of aan wine tastings kunnen doen. Wij zijn alvast fan!

Investeren in wijn is hip, maar ook zeer slim!

Van particulieren, tot brasseries en sterrenrestaurants. De wijnselectie van Vyvín is snel te vinden, maar wordt hij ook direct uitgeschonken? Tegenwoordig is het investeren in niet alleen vastgoed, maar ook wijn een goede zet. Waarom? Naast het kopen van huizen, zullen mensen blijven wijn drinken. Vanzelfsprekend staat een wijnfles nooit lang alleen, maar  sommigen zien het ook als investering. Zo kan je namelijk zelfs beleggen op wijnen! Want net zoals huizen kan de waarde in enkele wijnflessen over de jaren heen stijgen. "Dat levert meer op dan de bank" aldus Dieter Vyvey. Wij weten wat ons te doen staat.

Hoe ziet de toekomst eruit voor Vyvín?

"De plannen zijn dubbel zoveel gas geven" lacht Dieter Vyvey. Als iedere ondernemer in de event sector hoopt hij mee op een heropening in maart, april of mei. Al zal het wel wat pittiger worden aangezien hij dan twee ondernemingen rund of zijn het er drie? Dieter vertelde namelijk tijdens ons bezoek dat er een tweede baby op komst is! "Dan gaan we nog minder slapen" klinkt het. Een drukke, maar zeer mooie agenda lijkt het ons. Schol!

Meer Webhero TV

Ondernemersverhalen Webhero TV. Dieter Vyvey van Vyvín.

Webhero TV

Binnen de reeks "Ondernemersverhalen" nemen we je elke dinsdag mee naar een andere ondernemer uit de Webhero community. Ontdek inspirerende verhalen en leer lokale ondernemers kennen.Ik zoek een professionele webbouwer

Net zo’n mooie website of webshop laten bouwen?

Een Webhero neemt snel contact met je op!
Een Webhero neemt snel contact met je op!